Ašvaganda naravna rešitev za boljši spanec po vadbi
Čas branja: 2 min

Ašvaganda: naravna rešitev za boljši spanec po vadbi

Čas branja: 2 min
Izboljšaj spanec z ašvagando, izjemnim naravnim adaptogenom.
Ašvaganda naravna rešitev za boljši spanec po vadbi

Ašvaganda, poznana tudi kot Withania somnifera, je močan naravni adaptogen, ki telesu pomaga nižati raven stresa in izboljšuje zdravje in dobro počutje.

Ašvaganda ima veliko pozitivnih učinkov, kot je uravnavanje stresnih hormonov in izboljšanje športne zmogljivosti, vedno bolj pribljubljena pa je tudi kot pomoč za boljši spanec. Uživanje ašvagande pred spanjem lahko izboljša kakovost spanca in pospeši regeneracijo.

Učinki ašvagande na športnike po vadbi

Po intenzivni vadbi je koncentracija dopamina v tvojem telesu povišana. Visoka koncentracija dopamina ti preprečuje, da bi lahko zaspal, in vpliva na kakovost tvojega spanca. Če želiš izboljšati spanec, moraš uravnati koncentracijo dopamina v telesu.

Ašvaganda ti pri tem lahko pomaga. Uživanje ašvagande po intenzivni večerni vadbi ti omogoča, da znižaš koncentracijo dopamina in se dobro naspiš, s čimer izkoristiš prednosti nočne regeneracije

Ašvaganda ima tudi pomirjevalni učinek na receptorje GABA. To pomirja tvoje možgane in preprečuje stresne misli, kar dodatno izboljša kakovost in udobje tvojega spanca.

Kakšen je optimalen odmerek ašvagande in kdaj jo jemati?

Če jemlješ ašvagando za izboljšanje spanca, je priporočen odmerek 400 do 500 mg v obdobju 30 do 40 minut pred spanjem.

Če želiš pridobiti še ostale prednosti ašvagande, ti priporočamo dodaten vnos 400 do 500 mg zjutraj.

Upoštevati pa moraš tudi, da se ašvaganda nalaga v telesu, zato je potrebnih vsaj 8 dni rednega jemanja, da doseže svoj poln učinek.

Bom zaradi ašvagande zaspan čez dan?

Ne, zaradi ašvagande ne boš zaspan čez dan. Pravzaprav, zaradi ašvagande sploh ne boš zaspan. Učinek ašvagande je, da se ti pomaga sprostiti in znižati stres v telesu, zato boš lažje zaspal na naraven način in izboljšal kakovost svojega spanca.

Če že, zahvaljujoč dobremu spancu, boš čez dan čutil več energije.

Restful – nov prehranski dodatek za izboljšanje spanca 

Na podlagi pozitivnega učinka ašvagande na izboljšanje spanca za športnike smo ustvarili Restful, popolnoma naraven prehranski dodatek, ki vsebuje ašvagandomagnezijcinkl-teaninizvleček hmelja in žafran.

Restful ti omogoča:

  • Znižati dopamin in hitreje zaspati
  • Izboljšati kakovost spanca in regeneracije
  • Se prebuditi spočit in poln energije

Kot športniki smo navajeni, da po intenzivnem večernem treningu ne moremo zaspati. Restful je rešitev za nas. Kot popolnoma naraven prehranski dodatek je Restful varen za večino športnikov, razen tistih, ki trpijo za sladkorno boleznijo.

Bi rad izboljšal svoj spanec in se zbudil spočit? Preizkusi Restful!

Zaključek

Če si športnik, ki išče naraven način za izboljšanje svojega spanca in regeneracije, je ašvaganda izjemna rešitev narave, ki je ne smeš zanemariti.

Ašvaganda izboljša spanec in nudi mnogo drugih pozitivnih učinkov, kot je izboljšanje imunskega sistema, izboljšanje srčno-žilnega zdravja, zmanjšanje stresa ter celo povečanje mišične mase in moči. 

Ko prihodnjič po intenzivni večerni vadbi ne boš mogel zaspati, se spomni ašvagande. Najboljši način, da jo preizkusiš v praksi, je z našim novim, popolnoma naravnim prehranskim dodatkom Restful.