Treniraš s psom? 3 nasveti, ki jih ne smeš spregledati!
Čas branja: 3 min

Treniraš s psom? 3 nasveti, ki jih ne smeš spregledati!

Čas branja: 3 min
Preberi vse o pravilni hidraciji svojega aktivnega kosmatinčka.
Treniraš s psom? 3 nasveti, ki jih ne smeš spregledati!

Predstavljaj si popolnega spremljevalca na treningu: vedno je navdušen, nikoli se ne pritožuje nad vremenom in brez težav sledi tvojemu ritmu. Ja, govorimo o tvojem psu.

Trening s tvojim kosmatinčkom lahko rutinsko vadbo spremeni v odlično izkušnjo. Gotovo skrbno načrtuješ svojo hidracijo, vendar ali to počneš tudi pri svojem psu?

Tako kot mi, morajo tudi psi ostati hidrirani, da med fizičnimi aktivnostmi ohranijo vrhunsko zmogljivost. Tu nastopi OptiHydrate  junak za hidracijo, ki ga tvoj pes potrebuje, da ostane tako energičen in pripravljen na akcijo kot ti.

Dvigni tačko, če meniš, da je hidracija pomembna.

V tem blogu ti bomo razkrili tri nasvete za treniranje s psom. Poudarili bomo pomen ustrezne hidracije, predstavili znake dehidracije in pojasnili, kako lahko OptiHydrate podpira dobro počutje in zmogljivost tvojega aktivnega pasjega spremljevalca. 

1. Pravilna hidracija psa je pomembna

Hidracija je ključnega pomena, kadar treniraš s psom. Ne gre le za potešitev žeje, temveč tudi za povečanje energije in zdravja psa med intenzivno igro ali dolgim tekom. 

Pomisli, kako bi se počutil med tekom brez vode; precej slabo, kajne? Podobno se lahko tvoj pes počuti brez pravilne hidracije. 

OptiHydrate je izotonični napitek prilagojen pasjim potrebam, ustvarjen zato, da pes ostane na vrhuncu svoje igre.

Zasnovan je tako, da obnovi izgubljene elektrolite in poveča hidracijo, kar zagotavlja, da tvoj pes ostane energičen in srečen. Medtem ko skrbiš za zadostno hidracijo svojega kosmatinčka, pa ne pozabi tudi na svojo. Preveri našo ponudbo izotoničnih napitkov.

Hidracija ni samo človeška potreba; je tudi skrivnost tvojega psa, da lahko drži korak s tvojimi pustolovščinami.

Dosledna hidracija je ključnega pomena, zlasti med intenzivnimi treningi. Pomembno je, da opaziš zgodnje znake dehidracije in tako svojemu psu zagotoviš varnost in dobro počutje. Bodi pozoren na znake, kot so: 

  • suhe dlesni,
  • pretirano sopenje,
  • brezvoljnost.

Z zgodnjim prepoznavanjem teh simptomov in zagotavljanjem ustrezne hidracije lahko preprečiš morebitne zdravstvene težave in poskrbiš, da bo tvoj pes pripravljen na naslednjo pustolovščino.

1500 g
Iso DrinkIso Drink
4Energy

Energija in hidracija

Redna cena€17,99 Cena s popustom€9,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90 g OH na odmerek z elektroliti

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45 g OH na odmerek s sodo bikarbono

Redna cena€26,99 Cena s popustom€14,99
- 44%

2. Uravnotežena prehrana podpira optimalen trening

Zdrav pes je srečen pes in nič ne podpira njegovega dobrega počutja med treningom tako kot pravilna prehrana in hidracija. OptiHydrate je zasnovan posebej za izboljšanje ravni energije in splošnega razpoloženja tvojega psa. 

Vsebuje vse ključne sestavine v njihovih najučinkovitejših oblikah, ki jih aktiven pes potrebuje za vsakodnevne dejavnosti in regeneracijo po vadbi.

  • Minerali: zagotavlja ključne minerale v dobro vpojnih oblikah, ki poskrbijo, da telo tvojega psa deluje na najboljši možen način.
  • Vitamini: vitamin B kompleks zagotavlja, da tvoj pes dobi hranila, ki jih potrebuje za vsakodnevno vitalnost in regeneracijo po igri.
  • Energijska mešanica: vsebuje glukozo in maltodekstrin za hiter dvig energije ter L-karnitin, L-arginin in taurin za dolgotrajno energijo.

S temi skrbno izbranimi sestavinami OptiHydrate podpira aktiven življenjski slog tvojega psa, da bo lahko še naprej dosegal odlične rezultate skupaj s tabo na vsakem teku, pohodu ali sprehodu.

OptiHydrate je odlična rešitev za hidracijo in regeneracijo tvojega aktivnega štirinožnega prijatelja.

3. Zaščita psa pred vročino lahko reši njegovo življenje

Z naraščanjem temperatur se pri psih močno poveča tveganje za z vročino povezane bolezni, kot sta vročinska kap in dehidracija. Psi so že po naravi bolj občutljivi na vročino in učinke visokih temperatur občutijo veliko hitreje kot ljudje, zaradi česar se hitreje pregrejejo.

V nasprotju z ljudmi, ki se hladimo s potenjem, se psi zanašajo predvsem na dihanje in v manjši meri na potenje prek blazinic na spodnji strani tačk. Zaradi tega omejenega mehanizma hlajenja so še posebej izpostavljeni pregrevanju, zlasti kadar so aktivni.

Zato je ključno, da prilagodiš hidracijo glede na vreme in intenzivnost vadbe. Med intenzivnimi aktivnostmi, zlasti v vročem vremenu, moraš nujno  povečati vnos tekočine, da bo tvoj pes ostal hidriran. 

OptiHydrate služi kot preventivni ukrep, saj tudi v najbolj vročih dneh pomaga vzdrževati normalno telesno temperaturo in raven hidracije pri tvojem psu.

Zaključek

Na koncu je čas, ki ga preživiš pri vadbi s svojim psom, neprecenljiv. Zagotoviti, da sta oba dobro hidrirana, je bistvenega pomena za zadovoljno in energično vadbo.  

OptiHydrate bo poskrbel za ustrezno hidracijo tvojega psa in zagotovil bistvene hranilne snovi, ki podpirajo njegovo zdravje in ga ščitijo pred vročino. To ni le napitek, temveč popolna podpora njegovi vadbi in obnovi mišic. Napolni skledo svojega aktivnega spremljevalca z OptiHydrate in zanj poskrbi na najboljši način.

OptiHydrate  bo tvoj najboljši prijatelj vedno pripravljen na skupne dogodivščine.